Potrebovali so tri zaporedne zmage. Dve v dvorani, kjer je nasprotnik v celotni sezoni izgubii zgolj trikrat. LeBron je bil kapitan ladje, ki ji je to uspelo, Cleveland Cavaliersi pa se veselijo svojega prvega NBA naslova. 

Domžalski Helios je presenetljivi in vsekakor zasluženi državni prvak pravkar končane košarkarske sezone. V finalu so bili s 3:1 boljši od Laščanov.

Človek, ki je videl pol sveta in se nato s polnim srcem vrnil v Novo mesto, je lahko najboljši ambasador projekta Visit Dolenjska. Matjaža so prepoznali kot pravega človeka za tovrstno promocijo.

V dvorani Marof smo izvedli drugi veliki turnir ŠKMS8, na katerem so sodelovale starejše vadbene skupine devetih šol. Turnir je s tesno finalno zmago osvojila združena ekipa Šmihela in Drske.

Drugič zapored se je zgodilo, da sta najuspešnejši slovenski ekipi Krka in Union Olimpija svoje tekmovanje v državnem prvenstvu skupaj zaključili že pred finalom. Za naziv najboljšega v državi se bosta pomerila Zlatorog iz Laškega in domžalski Helios Sunsi.

Novomeška Krka, Zlatorog iz Laškega, Helios Suns iz Domžal in ljubljanska Olimpija. Nekdo izmed te četverice bo najkasneje osmega junija dvignil pokal za naslov državnega prvaka.

Danes v ŠKMS8

Šola Termin
OŠ Trebnje13:30 - 15:00
OŠ Škocjan14:40 - 16:00
OŠ Grm mlajši16:00 - 17:30
OŠ Center16:45 - 18:15
OŠ Vavta vas17:00 - 18:30